1/13/2009

My Blueberry Nights 5/2

I My Blueberry nights möter vi Elizabeth som just upptäckt att hennes pojkvän har en annan kvinna. På ett kafé träffar hon Jeremy, kaféinnehavaren, som har en hel burk med kvarlämnade nycklar på disken. Han tröstar Elizabeth med blåbärspaj, den pajen som alltid blivit över vid stängningsdags. Elizabeth lämnar sina nycklar till pojkvännen och beger sig ut på en resa genom Usa för att finna sig själv. Hon skickar hela tiden utlämnade vykort till Jeremy, som förgäves försöker nå henne.

Regi: Wong Kar Wai. I rollistan: Norah Jones, Jude Law, Natalie Portman.

Här kan du se filmklipp och lyssna på filmmusiken.
Här kan du läsa recension.
5 Februari kl. 19.00 Från 7 år 60 kr

Pingpong Kingen 12/2

"Det är intressant med brorsan. Han är liten och jag är stor. Han är impulsiv och jag är mera eftertänksam, kan man säga. Lite som Yin och Yang." Trots att de är bröder är Rille och hans bror Erik extremt olika. Rille är överviktig, filosofisk, och kungen på pingis — Ping-pongkingen. Erik är däremot älskad av alla, snygg och charmig. Rille är mitt i organiserandet av pingisturneringen när brödernas farsa bestämmer sig för att komma på besök. Under sportlovsveckan som följer uppdagas en familjehemlighet som bryter blodsbandet mellan bröderna. Rivaliteten kulminerar i krig.

Aprikoser, Aston och vinga 15/2

Tre filmer för de minsta barnen, av Lotta Geffenblad, Gun Jacobson och Uzi Geffenblad. Sammanlagd speltid är 35 minuter.
ASTONS STENAR
Stackars stenen! Blöt. Kall. Ensam. Aston tar med stenen hem och bäddar ner den i den varma docksängen. Och varje kväll hela vintern och våren hittar han nya ensamma stenar som behöver sällskap. En del är stora, andra små. Men alla är det synd om.
Poetisk, sagolik och alldeles underbar …
Barntillåten 15 februari kl. 15.00 20 kr

Vattenhästen 26/2

Fantasy-äventyr för hela familjen
Vattenhästen utspelar sig i Skottland under andra världskriget. Den unge pojken Angus tar hem ett mystiskt ägg som han hittat på stranden. När det kläcks kravlar det ut en söt liten varelse, som gärna plaskar i badkaret. Det märkliga djuret och Angus blir bästa vänner, men för varje dag som går blir det allt större. Samtidigt som Angus försöker gömma sin nyfunna vän, måste han hitta ett nytt hem åt honom och beger sig till Loch Lomond, Skottlands största sjö...

Se trailer och recension!

26 februari kl. 19:00 Från 11 år 60 kr.

Ville och Vilda kanin 1/3

Ville Kanin bor i sin bur på en gård. En dag rymmer han. I skogen träffar han Vilda Kanin som plåstrar om en sårad hare. Ville och Vilda plockar lingon och svamp. En gammal kråka skrämmer slag på Ville men riktigt farligt blir det först när Vilda nästan blir tagen av en rovfågel. Haren, musen, igelkotten, mullvaden och hackspetten ställer till kaos i Vildas håla. Ville vill hem, men upptäcker att han inte längre kan återvända till gården och att det är hos Vilda han egentligen hör hemma. Speltid 30 minuter.

1 mars kl. 15:00 Barntillåten 20 kr

Patti Smith - Dream of life

"Man behöver inte älska Patti Smith för att gripas av den här dokumentären." (Aftonbladet)

Ett intimt porträtt av den legendariska musikern, konstnären och poeten Patti Smith - punkens gudmoder. Dokumentären följer den multibegåvade och extremt privata artisten under elva år genom spoken word, uppträdanden, lyrik, intervjuer, målningar och fotografier. Patti Smith agerar själv berättarröst till filmen, som vann pris för Bästa Foto i Sundance och även nominerades till Grand Jury Prize.
Filmens officiella hemsida!

12 mars kl. 19:00 Barntillåten 60 kr

En lanthandel i Provance 26 mars kl. 19.00

"Om du känner för att se en må-bra film med bra skådisar, bra musik och vackert foto är 'En lanthandel i Provence' ett bra val." (Nerkes Allehanda)

Mitt i sommaren måste Antoine lämna sitt slappa storstadsliv för att hjälpa sin mamma i familjens lanthandel i Provence. Pappan har blivit sjuk och orkar inte köra matleverenser till de få människor som fortfarande bor kvar i de utspridda små byarna. Det är med synnerligen kluvna känslor som Antoine återvänder till det föräldrarhem han trodde han lämnat för alltid. Att dessutom köra flera mil för att sälja en burk ärtor och ett par tomater känns helt meningslöst. Men det är någonting speciellt med både och människorna och landskapet och till sin förvåning upptäcker Antoine att han innerst inne faktiskt är en riktig lanthandlare, både till själ och hjärta.

26 mars kl. 19:00 Från 11 år 60 kr